RC BOAT FISHING DUTCH CHAMPIONSHIP

Zeewolde, Hengelsport vereniging “Ons Stekkie” gaat weer eens een stap verder. We gaan boot vissen, maar dan anders!

Vrijdag S’avonds 18.00 uur op 11 September zal het éérste Open NK RC Boat Fishing plaatsvinden, voor hen die niet gevolgd hebben wat dit nou weer is even een korte uitleg.

Je kent ze wel, op afstand bestuurbare bootjes waar de kids mee spelen, simpel, goedkoop maar voor ons kampioenschap perfect.

Een bootje mag maximaal 40 euro kosten (nieuwprijs!)

Deze bootjes hebben een simpele accu maar daar mag je er twee van voorhanden hebben.

Op zo’n standaard afstand bestuurbaar bootje monteer je een mechaniek om de lijn die je uitvaart aan te bevestigen.

Lijm bijvoorbeeld een hoekafhouder in een gaatje en schuif de wartel naar de top.

Hieraan bevestig je een snoertje met dobber en 1 enkele haak.

De lijn wordt met beaasde haak uitgevaren en bij een aanbeet geef je gas waardoor je de haak zet! De vis moet dan met de boot gedrilt worden tot aan de oever waar je de vis onthaakt, aan de controleur laat zien en deze daarna terugzet.

Elke vis tot 15 cm is 1 punt waard, een vis groter dan 15 cm is 3 punten waard.

Voeren mag niet!

Op de foto een voorbeeld boot, op youtube vind je her en der filmpjes over RC boat fishing. Kijk bijvoorbeeld eens dit https://www.youtube.com/watch?v=qbWm2ftTgOs

Voor een duidelijke beschrijving hoe dit allemaal te monteren verwijs ik U naar het komende Juli artikel op deze website.

Je mag je nu al aanmelden via wedstrijden@visseninzeewolde.nl

We benaderen je via de mail met een exacte beschrijving hoe we het gaan doen.

Het is fun! Maar gaat bij het eerste officiele NK ook om de glorie en bijbehorende titel!

Datum (en tijd) Vrijdag 11-09-2020 18:00 uur t/m vrijdag 11-09-2020 00:00 uur
Uiterlijke inschrijfdatum